Shantyfestival Zeist: zes koren en haring proeven!

mei 22, 2024

Zaterdag 15 juni zingen zes shantykoren hun zeemansliederen tijdens het Shantyfestival in het centrum van Zeist. Kom meezingen, dansen en haring proeven!

De shantykoren

Dit jaar maken de volgende koren er een feestje van: Rotterdam uit Rotterdam, Voor Anker uit Veenendaal, Zeemanskoor Nijkerks Welvaren uit Nijkerk, Zeemanskoor De Brulboei uit Nieuwegein, Spakenburgs Visserskoor uit Spakenburg en Nootdweer Shanty & Seasong  uit Zeist.

De optredens vinden plaats tussen 13.00 – 17.15 uur, op drie podia: Slotlaan, 1e Hogeweg en Emmaplein. 

Hollandse Nieuwe

We nemen tijdens dit Shantyfestival een voorproefje op de Hollandse Nieuwe. De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is een week opgeschoven, daarom nemen we tijdens het Shantyfestival afscheid van de ‘oude’  haring. Deze kun je proeven bij Vishandel Vossole en bij Vishandel gebr. van Diermen op de markt. Toegang is gratis. 

Je bent van harte welkom bij het Shantyfestival in het centrum van Zeist!