Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Walk Art Markt

augustus 24 | 10:00 - 17:00

Op de zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Cultuur Zeist weer de Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. Het belooft weer een spetterend en veelzijdig evenement te worden met een aantrekkelijk programma voor jong en oud. De markt is gratis en geopend van 10.00-17.00 uur. Kom ook!

De Walk Art Markt staat zoals altijd garant voor wervelende muziekoptredens en een gevarieerd aanbod van kunst en kunstnijverheid. Fanfarekorps Jonathan o.l.v. dirigent Jan van Schaijk verzorgt rond 11.30 uur een vrolijke aftrap van de markt met een mix van marsmuziek, popsongs en tijdloze klassiekers.

Wereldmuziek, pop & folk

Dit is wat je verder kunt verwachten. Coverband Klezmoar komt met popcovers en jong talent Lucie Stolk zingt wereldmuziek. Daarbij begeleidt zij zichzelf op de gitaar. Houd je van volksmuziek? Dan kun je je hart ophalen aan het repertoire van het Engelberg Trio met klezmer en volksmuziek uit o.a. Ierland en Schotland. Verder neemt zanger ‘John NotLennon’ je mee naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles!

Muzikale duizendpoot

Luuk Lenders brengt volksmuziek uit allerlei landen en maakt daarvoor gebruik van instrumenten zoals tin whistles, een accordeon, ocarina’s, voetenpercussie, en een mini-mondharmonica. Soms bespeelt hij zelfs vier instrumenten tegelijk. Zijn optreden is altijd een belevenis! Verder strooit Walk Art-troubadour André Scheiber ook dit jaar weer talloze liedjes rond in het park.

Muziek- en poppentheater en schmink

Vanaf 13.00 uur is er ook voor kinderen van alles te beleven. Wegens groot succes komt Klaaske Kamp van Klaksa muziek- en poppentheater terug met een poppentheatervoorstelling in het park. Klaaske is multi-instrumentalist: ze zingt, en speelt onder andere viool, meerdere ukeleles, contrabas en accordeon. De poppen die ze in haar voorstellingen gebruikt, maakt ze zelf. Natuurlijk kunnen we ook niet zonder een ander fenomeen op de WAM: sterschminkster Petra Lippmann. Zij schminkt in een handomdraai de mooiste creaties op je gezicht zodat je even helemaal anders bent.

Mr. Poehaa en mooie woorden

Nieuw dit jaar is het optreden van Mr. Poehaa (René Hildesheim). Met ‘Kliko, een Schoone voorstelling’, zorgt hij voor circustheater van de bovenste plank. Een bezem wordt een vliegende viool, stofdoeken vliegen als veertjes of zeepbellen rond en alles wordt ‘kliko schoon’. Met zijn kliko’s voor grote en kleine schoonmaakspullen en zijn aanstekelijke spel neemt hij je mee in zijn verhaal. Over verhalen gesproken: schrijfster Vera Boonen deelt haar mooiste woorden met je in haar kraam en nodigt jou uit hetzelfde te doen. Zo bouw je samen aan een taalkunstwerk.

Plee-plezier en loopacts

Theatergroep Demasqué verzorgt enkele acts op verschillende locaties in het park. Verder is jouw eigen kleine of grote boodschap op de WAM weer in goede handen. De Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act zorgen voor dikke pret bij het toilet!

Locatie

Walkartpark
Walkartpark
Zeist,
+ Google Maps