Blind Elephant Experience (aftermovie)

jun 12, 2022

Op 11 juni van dit jaar vond de volledig verzorgde toertocht voor motoren plaats van de Stichting Blind Elephant Experience.

Deze Blind Elephant Motorrun werd gehouden voor blinden en slechtzienden. De visueel gehandicapten konden de tocht maken achterop trikers of in een zijspan. De route ging van de Pyramide van Austerlitz naar Terschuur, vandaar naar Elst en dan weer terug naar Austerlitz. Het traject is 110 kilometer lang.


Gasten kondenn zich niet meer opgeven voor de tocht. Het is voor trikers, bikers en vrijwilligers nog wel mogelijk aan te melden voor de motorrun van 10 juni 2023. Haast is dan wel geboden. Wat het aantal visueel gehandicapten betreft zit ook de toertocht van 2023 al vol. Er is dan ook sprake van een groot succes.
Carla Schaad-Tunzi (64) uit Zeist is zelf visueel gehandicapt en de bedenker van deze toertochten. Zij is ook voorzitter van de Stichting Blind Elephant Experience. Zij vertelt: ,,Ik ben erg ondernemend en wil veel dingen meemaken. Zelf vind ik rijden op een motor heerlijk en ik gun alle visueel gehandicapten dezelfde ervaring.”

De tocht van 11 juni is eigenlijk de uitgestelde motorrun van 2020. Er deden 35 trikers, 35 zijspanrijders, achttien motoren en een bezemwagen mee. De motorrun werd in juni dit jaar voor de zesde keer gehouden.

Hier de aftermovie: Blind Elephant Experience