Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

september 9, 2023 - september 10, 2023

Zeist doet op 9 en 10 september mee aan de Open Monumentendagen. Iedereen is dan welkom op locaties, die soms maar zelden open zijn voor publiek.

Peter de la Mar heeft namens erfgoedkoepel Geheugen van Zeist het programma samengesteld: ‘Ik ben heel blij met het gevarieerde aanbod dit jaar. Van bekende toppers als Slot Zeist en de Oude Kerk tot nieuwe parels als buitenplaats Oud Zandbergen en de voormalige Zilverfabriek aan de Karpervijver. In totaal doen liefst 45 monumenten mee in Zeist, Austerlitz, Huis ter Heide en Den Dolder.

Met dank aan honderden vrijwilligers kun je bij veel monumenten bovendien genieten van allerlei extra activiteiten: rondleidingen, optredens, exposities en nog veel meer. Het volledige programma is te vinden op www.openmonumentendag.nl/zeist. Hier is tevens een handig meeneemboekje te downloaden. Peter: “Het boekje kan vanaf 1 september ook worden opgehaald in de Publiekshal van de gemeente Zeist en in Slot Zeist. Maar let op: er kunnen nog wijzigingen in het programma nodig zijn. Check daarom kort van tevoren nogmaals de website.’

Geniet tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september in Zeist van rondleidingen, theatervoorstellingen, muziekoptredens en nog veel meer. In totaal openen 45 monumenten dit weekend deuren die anders vaak gesloten blijven.

De entree is overal gratis. Alle deelnemende monumenten zijn open van 11:00 tot 16:00 uur (tenzij anders aangegeven).

Kijk voor het complete programma op: https://www.openmonumentendag.nl/comite/zeist/

Bekijk ook de fototentoonstelling met monumenten uit gemeente Zeist in de etalages in het centrum van Zeist.

Foto: Peter de la Mar (Geheugen van Zeist) en Koen Wilgehof (Directiegebouw Willem Arntsz Hoeve) heten je van harte welkom!

 

Gegevens

Begin:
september 9, 2023
Einde:
september 10, 2023
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.openmonumentendag.nl/comite/zeist/