Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Koningsdag Centrum Zeist 2024

april 27 | 08:00 - 21:00

Op Koningsdag bruist ook dit jaar het centrum van Zeist van feestelijke oranje activiteiten. Natuurlijk met de onmisbare oranjemarkt en kindervrijmarkt, live muziek, oranje terrassen en het gratis Open Air festival!

Het programma:

Aubade en toespraak burgemeester

9.00 uur | Muziektent op Het Rond

Aangeboden door Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap

Oranjemarkt

Een feestelijke markt met oranje gekleurde feeststands aan de Slotlaan

Kindervrijmarkt

8.00 tot 17.00 uur | Centrum van Zeist

Kinderen (en hun ouders) bieden speelgoed, boeken, kleding en andere spullen te koop aan op de altijd gezellige en onmisbare Kindervrijmarkt. Je vindt er vast iets leuks. Wil je zelf wat verkopen? Vanaf 7 uur kun je een plekje uitzoeken.  De Kindervrijmarkt is onder andere op het Rond, Slotlaan (van Dorpstraat tot Korte Steijnlaan), 1e Hoge Weg, Emmaplein, Marktplein en Voorheuvel.

Koningsdag Open Air Zeist 2024

1e Hogeweg | 12.00 tot 21.00 uur
Tijdens Koningsdag geniet je in het centrum van Zeist van Zeist Open Air. Met knallende optredens van Monique Smit, De Sfeermakers, Partyband Tof, DJ Rob Toonen, Zeister Toppers, Arno Kolenbrander, DJ All Star en DJ Major Music. Na 21 uur gaat het feest door in de Heren van Zeist. Toegang is gratis.

Koningsdag bij restaurant Bell’s

Slotlaan 119 | 12.00 tot 21.00 uur
Bij Restaurant Bell’s wordt ook de verjaardag van de Koning gevierd. Luister naar live optredens van diverse bandjes en een DJ onder het genot van broodjes en drankjes van de buiten bar. “Kom langs en vier het feest met ons!“, aldus het restaurant.

Koningsdag op het Horecaplein

12.00 – 21.00 uur | Slotlaan

Op het Horecaplein aan de Slotlaan, bij Taste, Blink en Colonel, kun je genieten van live muziek.

Oranjeterras bij eetcafé Pandarve

12.00 – 21.00 uur | Weeshuislaan

Een terrasfeest met barren en lekkere muziek: ‘een heerlijke sfeer bij Pandarve waar we gezellig met elkaar proosten op de Koning en op elkaar!’, aldus Pandarve.

Oranjewandeling door Gilde Zeist

Wilhelminapark | start om 11.00 en 13.00 uur
‘Het Wilhelminapark, een historische wijk in Zeist.’ Gidsen van Gilde Zeist leiden je rond door de historische wijk die is genoemd naar koningin Wilhelmina. Waar eens nog bos was verscheen aan het einde van de 19e eeuw een prachtige villawijk. Onderweg wordt een tussenstop gemaakt op een bijzondere locatie. De rondleiding is gratis, duurt circa een uur en is geschikt voor rolstoelgebruikers. Start is om 11.00 en 13.00 uur tegenover de Bruna aan de Slotlaan 197 bij de doorgang naar het Wilhelminapark. Halverwege wacht u een verfrissing op een verrassende locatie!

Gegevens

Datum:
april 27
Tijd:
08:00 - 21:00