Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jongeren onderweg | Internationaal Lied Festival

mei 15, 2023 | 20:00 - 21:30

€15

Utrechts Jeugdkoor o.l.v. Thea Bakker
Studentenkoor Intonacatore o.l.v. Thea Bakker
Kleinkoor Stichtse Vrije School o.l.v. Sven Boogert – vocal coach Marjolein Verburg
De TUIN (solisten Vocaal Talent Nederland) – vocal coach Irene Verburg
Anniek Brouwer, trompet

Jan Freerk Kloen, piano
Fama Koning, cello
Vitto van Leeuwen, piano
Hans Eijsackers, piano
Bas Verheijden, piano
Anita van Soest, regie & presentatie

Het succes van het benefietconcert voor Oekraïne tijdens het festival van mei 2022 smaakte naar meer. Het plezier in samen zingen en musiceren spatte van het podium en werkte aanstekelijk. Daarom biedt het Internationaal Lied Festival Zeist ook dit jaar weer een podium aan jongeren die op hoog niveau musiceren. Het festival werkt daarbij samen met partners uit de regio – Zangschool Utrecht, KunstenHuis Idea, de Stichtse Vrije School – en de Nationale Koren.

De jongeren die vanavond optreden zijn al lange tijd onderweg om hun muzikaal talent te ontwikkelen. In hun vrije tijd musiceren ze met hart en ziel en sommigen bereiden zich al voor op een professionele carrière. Het repertoire dat ze brengen past bij het festivalthema Wanderlust: het verlangen om te reizen en begaande wegen of nieuwe paden te bewandelen. De negatieve én positieve aspecten van de noodzaak om op pad te gaan komen hierin naar voren: idealisme, rampspoed, religieuze overtuiging, nieuwsgierigheid en nostalgie.

In april brengt het bovenbouwkoor van de Stichtse Vrije School het Stabat Mater van Karl Jenkins ten gehore in TivoliVredenburg. Vanavond zingt een kleinkoor onder leiding van dirigent Sven Boogert een aantal delen uit dit prachtige werk. In drie door het festival georganiseerde workshops werkte vocal coach Marjolein Verburg met hen aan zangtechniek en koorklank.

Verder hoort u zangeressen van de Nationale Koren. Zij worden door vocal coach Irene Verburg opgeleid voor audities om professioneel zanger te kunnen worden.

Gegevens

Datum:
mei 15, 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€15
Site:
https://ilfz.nl/product/jongeren-onderweg/

Organisator

Internationaal Lied Festival

Locatie

zusterplein
Zusterplein
Zeist, Nederland
+ Google Maps